De Voorschool  in CBS De Kern

Met ingang van 9 september is het dan zover en starten we officieel met de Voorschool op CBS De Kern. Met veel plezier hebben we het lokaal naast de kleutergroepen ingericht voor de peuters.

Voorschool, wat is dat?

De voorschool is de plek waar peuters vanaf 2,5 jaar zich spelenderwijs ontwikkelen in een omgeving van een groep leeftijdsgenootjes. Dit doen ze 10 uur per week onder leiding van gekwalificeerd personeel en in aansluiting op het programma van het basisonderwijs. Op deze manier weten ze op de basisschool, wanneer uw kind 4 wordt en naar de basisschool zal gaan, al meer over de ontwikkeling van uw kind en kunnen eventuele achterstanden voortijdig worden aangepakt. De pedagogisch medewerkers van de voorschool hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters (denk aan taalontwikkeling, sociale vaardigheden).

We vinden het belangrijk dat uw peuter het naar zijn of haar zin heeft, want dan kan het zich spelenderwijs goed ontwikkelen! We gebruiken een programma dat de peuters op een leuke, speelse én leerzame manier voorbereidt op de basisschool, maar spel staat nog steeds voorop.

Dankzij de voorschoolgroep wordt de stap naar de basisschool voor kinderen nog gemakkelijker.

De voorschool is onderdeel van de basisschool. De directeur van de basisschool voert de regie over de voorschool en werkt nauw samen met de kinderopvang en peuterwerk.

Meer informatie kunt u vinden op www.stichtingpeuterwerk.nl

Hebt u interesse of vragen over de voorschool kunt u terecht bij teamleider Fredy Smit-Bakker: f.smit@stichtingpeuterwerk.nl, 06 – 212 023 93