Voorschool De Kern in CBS De Kern

Sinds 9 september 2019 zijn we officieel gestart met de voorschool op CBS De Kern. Ons gezellige lokaal ligt centraal in de school, aan het kleuterplein.

 

Voorschool, wat is dat?

De voorschool is de plek waar peuters, vanaf 2 jaar tot 4 jaar, zich spelenderwijs ontwikkelen. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel.

We werken met het VVE-programma Startblokken. Dit programma werkt met thema’s die passen bij de belevingswereld van het kind. Het lokaal en de activiteiten worden op elk thema aangepast. Om de doorgaande lijn van de voorschool naar de basisschool te realiseren, is er regelmatig overleg met de leerkrachten van de basisschool.

De pedagogisch medewerkers hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters (denk hierbij aan taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenontwikkeling, motorische ontwikkeling).

In de groep wordt veel gespeeld; van spelen leren kinderen immers, dus het spel staat voorop!. De peuters worden uitgedaagd door de vele verschillende materialen en gezellig ingerichte hoeken.

De voorschool is een eerste stap voor u en uw peuter om kennis te maken met de school.

 

Openingstijden

Maandag      08.30u – 14.00u

Dinsdag       08:30u – 12:30u

Woensdag    08.30u – 14.00u

Donderdag   08:30u – 12:30u

 

Informatie 

Wilt u meer informatie over onze voorschool? Dat kan via onderstaande gegevens;

https://www.kidsfirst.nl/locaties/de-kern-po-veendam

088-0350400

planninggroningen@kidsfirst.nl.

 

Uiteraard kunt u een afspraak maken om een keer bij ons langs te komen om een kijkje te nemen. Bel dan voor een afspraak met 06-51045668.