Voorschool De Kern in CBS De Kern
Sinds 9 september 2019 zijn we officieel gestart met de voorschool op CBS De Kern. Ons gezellige lokaal ligt centraal in de school, aan het kleuterplein.

Voorschool, wat is dat?
De voorschool is de plek waar peuters, vanaf 2 jaar, zich spelenderwijs ontwikkelen in een groep leeftijdsgenootjes. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel en in aansluiting op het programma van de basisschool. Op deze manier weten ze op de basisschool, wanneer uw kind 4 jaar wordt, al veel over de ontwikkeling van uw kind.
De pedagogisch medewerkers hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters (denk hierbij aan taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenontwikkeling, motorische ontwikkeling). Jaarlijks, in november en april, wordt de ontwikkeling van uw peuter besproken in een oudergesprek. Dit gebeurt aan de hand van een observatieformulier waarbij de ontwikkelingsgebieden aan de hand van de slo-doelen worden besproken.
In de groep wordt veel gespeeld; van spelen leren kinderen immers, dus het spel staat voorop! Op de groep werken we met het programma ‘Startblokken’. Hierbij worden de kinderen op een leuke, speelse manier voorbereid op de basisschool. De peuters worden uitgedaagd door de vele verschillende materialen en gezellig ingerichte hoeken.
De voorschool is onderdeel van de basisschool. De directeur van de basisschool voert de regie over de voorschool. Dankzij de voorschool wordt de stap naar de basisschool nog gemakkelijker.

Maandag 08.30u – 14.00u
Woensdag 08.30u – 14.00u

Informatie
Wilt u meer informatie over onze voorschool? Neem dan contact op met Kids First COP, 088-0350400, of mail met planninggroningen@kidsfirst.nl. Uiteraard kunt u een afspraak maken om een keer bij ons langs te komen om een kijkje te nemen. Bel dan voor een afspraak met 06-51045668.