Koningsspelen 2021

23 april Koningsspelen 2021

Het was weer tijd voor het jaarlijkse beweegfestijn, de Koningsspelen!

Alle groepen zijn in de klas begonnen met het lied van kinderen voor kinderen wat speciaal gemaakt is voor de Koningsspelen2021, met als thema: IK+JIJ=WIJ!

Zo hadden we vandaag meerdere spellen waarbij het WIJ voorop stond en er samen gewerkt moest worden om tot een mooi resultaat te komen.

Voor alle groepen was er een binnen en een buiten programma. In de pauze kreeg iedereen drinken met wat lekkers en de dag werd afgesloten met een lekker ijsje.

Al met al kijken wij terug op een zeer gezellige, leuke en sportieve dag!

Lego mindstorms

Afgelopen maart hebben de groepen 8 kennis mogen maken met Lego Mindstorms.

Ze hebben in groepjes het begin van een lego robot gebouwd en deze met behulp van de Ipad geprogrammeerd en laten rijden.

Hoewel het soms nog best lastig was, zijn de kinderen erg enthousiast bezig geweest.

Tenniskids@school

Afgelopen periode hebben de groepen 4 tm 8 kennisgemaakt met tennis.

Ze hebben inmiddels 1 of 2 tennislessen op het plein gekregen. De groepen 6 tm 8 zijn naar de tennisvereniging geweest en hebben daar kennisgemaakt met tennis en padel.

Als afsluiting van dit project hebben de groepen 3 tm 8 een flyer en een tennisbal ontvangen.

Groepen 5 en 6 op bezoek bij Dash en Dot

15 november 2018
Vorige week zijn de groepen 5 en 6 op bezoek geweest bij de robotjes Dash en Dot in de bibliotheek.

De 'juffen' van de bibliotheek hadden 3 stukjes uit kinderboeken gehaald. De situaties die hierin voorkwam probeerden de kinderen na te spelen met de robotjes, door ze op de juiste manier te programmeren.

Na deze opdracht mochten de kinderen het verhaal afmaken of zelf een verhaal bedenken.
Hier kwamen erg leuke stukjes uit.
Robotjes die gingen dansen, allerlei kanten uit reden en keken, allerlei geluiden maakten en er waren zelfs 2 die Dash en Dot kort met elkaar lieten praten.

Al met al een geslaagd bezoek aan de bibliotheek!