Kinderboekenambassadeurs trappen Vakantielezen af op CBS De Kern

02 juli 2018

Kinderboekenambassadeurs trappen Vakantielezen af op CBS de Kern

 

Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen hebben vrijdag 29 juni op CBS de Kern in Veendam de aftrap genomen voor Vakantielezen, hét landelijke zomerleesprogramma van Stichting Lezen, Stichting Kinderpostzegels en de Bibliotheek.

 

Tijdens de aftrap traden Hans en Monique Hagen op voor 80 kinderen en hun ouders. De twee schrijvers lieten zien hoe je naar iemands gedachten kunt luisteren, dat de wind kan “huilen”, hoe een kapotte zeepbel klinkt en dat vieze gedichten toch wel heel erg leuk zijn! Na afloop kregen alle leerlingen uit groep 3 en 4 hun Vakantielezentas.

 

Landelijke campagne Vakantielezen
Vakantielezen is een project van Stichting Lezen, Stichting Kinderpostzegels en de Bibliotheek met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. In 2018 doen 100 basisscholen in Nederland mee, waaronder 10 scholen in de provincie Groningen.

Kinderen die in de zomer blijven lezen, houden hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. Om het lezen te blijven stimuleren, krijgen de leerlingen uit groep 3 en 4 een aantrekkelijk Vakantieleestasje. In het tasje zit onder andere een moppenboek, een samenleesboek, een doeboek, een logboek en een flyer met tips voor ouders.

terug naar overzicht
Media
  • Vakantielezen.jpeg
  • Vakantielezen2.jpeg
  • Vakantielezen3.jpeg